Lage rugpijn massage

Lage rugpijn wordt ook wel spit of lumbago genoemd. De pijn bevindt zich onder in de rug en kan uitstralen naar de bil of het been. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Vaak heeft het te maken met de spieren, banden en de gewrichten in de rug. Ze zijn uit balans of er zitten knopen (spierverharding) en dat kan goed zeer doen.

Een lage rugpijn massage kan erg verlichtend en ontspannend werken. Doordat ik spanning en druk uitoefen op de spieren in het lage rug-/bilgebied wordt de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd.

Per persoon bekijk ik waar de rugpijn vanuit het lichaam vandaan komt en wat de beste techniek is. Daarnaast kan het zijn dat ik u oefeningen voor thuis meegeef of uw rugpijn te verminderen en verergering te voorkomen.

Belangrijke informatie

  • Zorg dat je voldoende water drinkt voor en na de massage om afvalstoffen te kunnen afvoeren.
  • Neem voordat je een massage neemt een douche voor extra ontspanning en hygiëne.
  • Tijdens de massage raad ik je aan je telefoon uit te schakelen.
  • Het is niet toegestaan om een massage te nemen onder invloed van drugs of alcohol.
  • Bij een poging tot seksuele toenadering ben ik verplicht hiervan aangifte te doen bij de politie.

Gezondheid

Wanneer je twijfelt of je wel of geen gebruik mag maken van een massage, informeer dan bij je arts of therapeut of een massage geschikt is i.c.m. jouw medicijngebruik, klachten en gesteldheid. Wanneer ik twijfel over jouw gesteldheid voor of tijdens de massage dan kan het zijn dat ik de massage annuleer of onderbreek.

Lees ook de contra-indicaties
Boek nu een massage