Bindweefselmassage

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit bindweefsel. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid. Tijdens een bindweefselmassage gebruik ik verschillende technieken. Van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. De doorbloeding van de huid zal toenemen, waardoor bindweefsel verklevingen minder worden.

Daarnaast gebruik ik cupping als extra ondersteuning. Bindweefselmassage is een reflexzone massage, hierbij gaat men ervan uit dat er op het lichaam zones bevinden die in contact staan met zenuwen, klieren, organen en andere onderdelen van het lichaam. Hierdoor wordt tijdens deze massage niet alleen de huid beter doorbloedt, maar worden ook blokkades in het lichaam aangepakt.

Belangrijke informatie

  • Zorg dat je voldoende water drinkt voor en na de massage om afvalstoffen te kunnen afvoeren.
  • Neem voordat je een massage neemt een douche voor extra ontspanning en hygiëne.
  • Tijdens de massage raad ik je aan je telefoon uit te schakelen.
  • Het is niet toegestaan om een massage te nemen onder invloed van drugs of alcohol.
  • Bij een poging tot seksuele toenadering ben ik verplicht hiervan aangifte te doen bij de politie.

Gezondheid

Wanneer je twijfelt of je wel of geen gebruik mag maken van een massage, informeer dan bij je arts of therapeut of een massage geschikt is i.c.m. jouw medicijngebruik, klachten en gesteldheid. Wanneer ik twijfel over jouw gesteldheid voor of tijdens de massage dan kan het zijn dat ik de massage annuleer of onderbreek.

Lees ook de contra-indicaties
Boek nu een massage