Massages 2019-02-18T18:54:46+01:00

Massages

Iedereen heeft behoefte aan aanraking. Het is zelfs één van onze eerste levensbehoeftes. Door masseren van het lichaam worden de normale lichaamsfuncties gestimuleerd. De massage brengt een proces opgang en het lichaam doet daarna zelf de rest. Massage helpt het lichaam te ontspannen en zijn natuurlijke evenwicht te herstellen. Hieronder ziet u voor welke massages u terecht kunt bij MyoRelax.

R.O.B. MASSAGE

Rug Oksel Borst massage heb ik zelf ontwikkeld en is een combinatie van verschillende massage technieken die zich richten op klachten zoals tennisarm, golfarm, carpaal tunnel syndroom, hoofdpijn, tremoren (trillingen) en tintelingen in de armen. De ROB massage is ook toegepast voor hoofdpijn, migraine, nek en en schouderpijn en arm klachten.

De technieken die ik gebruik zijn o.a.:

 • Bindweefsel massage
 • Triggerpoint massage
 • Cupping
 • Medical taping

Deze form van massage is ook nog gecombineerd met Dorn therapie waarbij correcties worden gemaakt op een relatief zachte manier in het bekken en wervelkolom zoals ook correcties als uw lengte verschil heeft in uw benen.

DORN THERAPIE

De Dorn Methode is een bijzondere behandel techniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd.
Door de dynamische maar zachte manier van handelen is het corrigeren van scheefstand van een wervel of het bekken een prettige ervaring in tegenstelling tot vele andere manuele behandelvormen.
Tijdens de Dorn behandeling begint men met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna word het bekken weer recht gezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd.Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten. Aansluitend zal de Breuss massage worden toegepast.

TRIGGERPOINT MASSAGE THERAPIE

Triggerpoints zijn veelal verkrampingen in het spierweefsel o.a. als het gevolg van zuurstoftekort. Hierdoor wordt de spier stijf en wordt de aanmaak en opslag van talloze afvalstoffen verhoogd. Triggerpoints zorgen voor stijve spieren, kramp, gewrichtsslijtage, overgevoeligheid, ontstekingverschijnselen, pijn, tintelingen, coördinatieproblemen, krachtvermindering en nog tientallen andere symptomen. Door gewrichten op de juiste manier te corrigeren en bindweefselstructuur te manipuleren wordt de pijn verholpen.

De Triggerpoint massage zorgt voor:

 • betere doorbloeding
 • afvoer van afvalstoffen
 • losmaken van knopen in het spierweefsel
 • ontspannen van gespannen spieren
 • inzetbaar bij gewrichtsproblemen, rugklachten en spieren
 • rustgevende werking bij stress

DRY NEEDLING

Behandelen met Dry Needling (Trigger Needling Concept) is een effectieve manier om cliënten met pijnklachten te helpen de pijn te bestrijden. Dry needling is een zogenaamde intramusculaire – in een spier – behandeling, vaak wordt het ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling. Voorbeelden zijn hoofdpijn, hielpijn, lage rugpijn, nekproblemen of een tenniselleboog. Ik maak gebruik van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. Er zijn raakvlakken tussen acupunctuur en dry needling. Dezelfde naalden worden gebruikt en de techniek van het plaatsen van de naald komt overeen. Er zijn echter ook duidelijke verschillen. Het grootste verschil is de benadering. In de acupunctuur wordt vooral gekeken vanuit een energetisch concept. Dry needling haalt de verklaringen juist uit de fysiologie en biochemie: een mechanisch concept.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Tijdens een ontspanningsmassage masseer ik u op een rustige manier. Uw spieren en onderhuids bindweefsel zal losser worden door de zachte wrijving.

Door gebruik van olie wordt uw huid warm en zult u heerlijk kunnen ontspannen. Tijdens de massage ontspant niet alleen uw lichaam maar ook uw geest.

De massage bestaat uit diverse rustige handgrepen op zowel de voorkant als de achterkant van uw lichaam. Ook uw armen, handen en voeten worden gemasseerd. De massage helpt bij de doorbloeding in de spieren en de afvalstoffen worden hierdoor versneld afgevoerd. Bij een ontspanningsmassage van 45 en 60 minuten kan de masseur meer specifiek ingaan op uw wensen.

SPORTMASSAGE

Als sportmasseur tref ik maatregelen ter verbetering van de fysieke gesteldheid van de sporter en ter voorkoming van blessures. In de meeste gevallen ben ik bezig met masseren, (elastisch) tapen en bandageren. Bij een sportmassage van 45 en 60 minuten kan ik uitgebreider ingaan op uw wensen en uw probleemgebieden meer aandacht geven.

Ook kunt u bij mij terecht voor lange termijn behandelingen. We maken samen een plan van aanpak en ik geef u voorlichting en advies over uw klacht.

BINDWEEFSELMASSAGE

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit bindweefsel. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid. Tijdens een bindweefselmassage gebruik ik verschillende technieken. Van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. De doorbloeding van de huid zal toenemen, waardoor bindweefsel verklevingen minder worden.

Daarnaast gebruik ik cupping als extra ondersteuning. Bindweefselmassage is een reflexzone massage, hierbij gaat men ervan uit dat er op het lichaam zones bevinden die in contact staan met zenuwen, klieren, organen en andere onderdelen van het lichaam. Hierdoor wordt tijdens deze massage niet alleen de huid beter doorbloedt, maar worden ook blokkades in het lichaam aangepakt.

LAGE RUGPIJN MASSAGE

Lage rugpijn wordt ook wel spit of lumbago genoemd. De pijn bevindt zich onder in de rug en kan uitstralen naar de bil of het been. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Vaak heeft het te maken met de spieren, banden en de gewrichten in de rug. Ze zijn uit balans of er zitten knopen (spierverharding) en dat kan goed zeer doen.

Een lage rugpijn massage kan erg verlichtend en ontspannend werken. Doordat ik spanning en druk uitoefen op de spieren in het lage rug-/bilgebied wordt de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd.

Per persoon bekijk ik waar de rugpijn vanuit het lichaam vandaan komt en wat de beste techniek is. Daarnaast kan het zijn dat ik u oefeningen voor thuis meegeef of uw rugpijn te verminderen en verergering te voorkomen.

RUG-, NEK- EN SCHOUDERMASSAGE

Nek- en schouderklachten zijn samen met rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Vaak ontstaan klachten van de nek en schouder door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen.

Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed functioneren. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg. Massage van de nek, schouder en rug is effectief in het verminderen van de pijn.

Daarnaast bekijken we ook uw houding en krijgt u wellicht oefeningen voor thuis mee om in de toekomst pijn te voorkomen.

MEDICAL TAPING

Elastisch tapen is een vrij nieuwe techniek waarbij gewerkt wordt met een elastische tape. In tegenstelling tot de traditionele sporttape waarbij de gewrichten worden beperkt, worden bij deze techniek de bewegingen van de mens niet beperkt, maar wordt bijvoorbeeld de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een beter bewegingspatroon, met als gevolg een sneller herstelproces.

Reden om elastisch te tapen:

 • Verbetert het herstellend vermogen
 • Vermindert spieraandoeningen en stimuleert de spierfunctie
 • Voorkomt spier- en gewrichtspijnen
 • Stimuleert bloedcirculatie en lymfedrainage
 • Vermindert neurologische pijn

STOELMASSAGE

Veel mensen hebben last van hun rug, nek of schouders als gevolg van een verkeerde werkhouding en/of stress. Stoelmassage werkt erg goed om stress en werkgerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen.

Tijdens een stoelmassage pas ik verschillende technieken toe afkomstig uit de Klassieke-, Thaise, Ayurvedische- en Shiatsu en richt ik mij voornamelijk op de spieren die het meest te lijden hebben onder werkstress of een verkeerde werkhouding. Uw rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen worden los gemasseerd. Een stoelmassage duurt gemiddeld 15 – 20 minuten, waarbij de kleding aangehouden kan worden.

Bedrijven kunnen mij inhuren om stoelmassages op locatie te geven.

HOOFDPIJNMASSAGE

Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Veel mensen hebben een vorm van hoofdpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, kunstmatige straling en onregelmatig leven. Dit kan resulteren in o.a. spanningshoofdpijn, migraine, medicatie afhankelijke hoofdpijn. De hoofdpijn massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer rust te geven in het hoofd en schoudergebied en de eventuele hoofdpijn klachten te verminderen.

Hoofdpijnmassage kan hoofdpijn voorkomen en verminderen. Tijdens de hoofdpijnmassage richt ik mij op de spieren en wervels die niet goed functioneren of mogelijk overbelast of uit balans zijn in de rug, nek en schouders. Ook geeft ik aandacht aan de aangezichtspieren tijdens de massage.

Belangrijke informatie

 • Zorg dat je voldoende water drinkt voor en na de massage om afvalstoffen te kunnen afvoeren.
 • Neem voordat je een massage neemt een douche voor extra ontspanning en hygiëne.
 • Tijdens de massage raad ik je aan je telefoon uit te schakelen.
 • Het is niet toegestaan om een massage te nemen onder invloed van drugs of alcohol.
 • Bij een poging tot seksuele toenadering ben ik verplicht hiervan aangifte te doen bij de politie.

Gezondheid

Wanneer je twijfelt of je wel of geen gebruik mag maken van een massage, informeer dan bij je arts of therapeut of een massage geschikt is i.c.m. jouw medicijngebruik, klachten en gesteldheid. Wanneer ik twijfel over jouw gesteldheid voor of tijdens de massage dan kan het zijn dat ik de massage annuleer of onderbreek.

Lees ook de contra-indicaties
Boek nu een massage